Spitalul Militar Focsani intra in reabilitare totala/ Aici vor fi infiintate sectii noi

Spitalul Militar de Urgenta ‘Dr. Alexandru Popescu’ Focsani va intra in reabilitare totala la inceputul anului viitor iar lucrarile vor viza si cresterea gradului de rezistenta seismica a cladirii.

„Spitalul a fost proiectat sa reziste unui cutremur de 7,9 pe scara Richter. Reparatiile se vor face si pentru ca gradul de rezistenta a scazut, lucru care urmeaza sa fie remediat si in partea de proiectare. Estimam inceperea efectiva a lucrarilor in luna februarie a anului viitor”, a declarat directorul Spitalului Militar, colonelul Sorin Ivan, potrivit Agerpres.

Pentru a mentine unitatea medicala functionala in perioada reabilitarii, lucrarile vor fi efectuate in doua etape.

„Lucrarile se vor derula pe doua etape, ambele vizand reparatii pe verticala pentru o jumatate din spital, apoi pe cealalta jumatate. Pot interveni modificari, insa toate sectiile vor functiona in perioada aceasta. Cel mai probabil, ambulatoriul spitalului va functiona in module medicale, pe care le vom amplasa in curtea spitalului”, a mai precizat colonelul Sorin Ivan.

El a mai mentionat ca spitalul a luat in considerare infiintarea de noi sectii sau compartimente, ca urmare a unor solicitari venite din partea pacientilor.

„Este posibil sa redimensionam unele compartimente, avand in vedere dezvoltarea de noi servicii, rezultat al unei analize de eficienta si al unor solicitari din partea pacientilor. Intentionam sa avem servicii de ginecologie, reumatologie si gastroenterologie. Avem medici noi pentru ginecologie, analize laborator, interne si chirurgie”, a spus directorul unitatii medicale, conform sursei citate.

Proiectul de reabilitare a Spitalului Militar din Focsani, in valoare de 47.469.909,54 lei, inclusiv TVA, a beneficiat de sprijinul ministrului Apararii Nationale si are ca termen de finalizare anul 2022.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Stefan spune:

    Pe cand o sectie de boli infectioase cum era odata?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.