Spitalul Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ are o echipa medicala virtuala

O echipa medicala virtuala, formata dintr-un medic coordonator, un medic specialist, doua asistente medicale si doua infirmiere, si-a inceput activitatea in Sectia de boli infectioase a Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’.

Echipa medicala virtuala este reprezentata de o retea de tablete interconectate, avand ca obiectiv limitarea expunerii corpului medical la contactul cu pacientii diagnosticati cu COVID-19.

„Cel mai mare beneficiu pe care il aduce tehnologia in acest caz il reprezinta asigurarea unei comunicari directe, prin video-call, eliminandu-se astfel barierele impuse de purtarea costumelor de protectie care blocheaza transmiterea sentimentelor de empatie, sprijin si incredere, acestea fiind o parte importanta a unui act medical de succes. Astfel, pacientii pot vedea chipul celor care ii ingrijesc, vor putea primi raspunsuri prompte la toate intrebarile si framantarile lor, iar asta nu inseamna altceva decat o consolidare a parteneriatului nostru de sanatate, pentru sanatate”, transmite unitatea medicala intr-o infomare publica.

Potrivit sursei citate, echipa medicala virtuala nu se substituie actului medical specializat.

Etichete: spitalul universitar de urgenta militar central, echipa medicala virtuala, ingrijire pacienti boli infectioase

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.