Spitalul Militar Central dispune de tehnologia IMRT (radioterapie cu intensitate modulata)


Cea mai avansata tehnologie in domeniul radioterapiei oncologice, bazata pe tehnicile de radioterapie cu intensitate modulata si radioterapie ghidata imagistic, este disponibila in oferta de servicii medicale a Sectiei de specialitate a Centrului de Boli Oncologice din Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ”Dr. Carol Davila” (SUUMC).

Potrivit unui comunicat de presa al SUUMC, aceasta tehnologie permite cresterea dozelor administrate la nivelul tumorii maligne si protejarea eficienta a organelor critice din vecinatate.

De asemenea, este posibila iradierea simultana, dar cu doze diferite, a volumelor tinta de interes, in functie de riscul de recidiva previzionat.

„Demersurile realizate de conducerea SUUMC, in baza notelor de fundamentare realizate de medicii implicati in tratarea si managementul pacientilor oncologici, au permis ca, din martie 2018, acest tip de procedura medicala (decontata integral de catre CNAS prin Programul National de Oncologie, Subprogramul de Radioterapie) sa fie folosita la pacientii tratati in Sectia Radioterapie”, sustine sursa citata si de Agerpres.

Radioterapia cu intensitate modulata necesita o echipa multidisciplinara bine pregatita si sisteme computerizate mai sofisticate decat in cazul radioterapiei conformationale, capabile sa calculeze o distributie optima a dozelor in volumul iradiat.

Astfel, prin intermediul tehnologiei IMRT se trateaza eficient tumori ale prostatei, cancerele din sfera ORL, recidive ale cancerului in zone iradiate anterior, dar si alte localizari neoplazice, daca planul de iradiere este superior celui realizat prin radioterapie 3D – conformationala (cancer mamar, cancere digestive, sarcoame, tumori ale sistemului nervos central, cancer pulmonar).

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.