Spitalul Judetean Suceava, certificat cu standard anticoruptie

Spitalul Judetean de Urgenta Suceava este primul din tara certificat cu standard anticoruptie, a precizat managerul unitatii medicale, Vasile Rimbu, potrivit Agerpres.

El a spus ca unitatea a fost certificat oficial pentru ca a implementat sistemul de management anticoruptie, primul standard international cu un asemenea obiectiv – ISO 37001:2016.

Tot el a mai precizat ca certificatul a fost inmanat reprezentantilor spitalului intr-un cadru oficial, in prezenta reprezentantilor Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate, Directiei Nationale Anticoruptie, Politiei, iar scopul standardizarii acestui sistem este de a pune pacientii pe pozitie de egalitate in fata serviciilor medicale acordate in spital, indiferent de pozitia sociala si veniturile acestora.

Managerul SJU Suceava a explicat ca prin masurile impuse de standardul anticoruptie se doreste reducerea practicilor incorecte si vizeaza nu doar comportamente care se refera la bani dati in plic sau strecurati in buzunarul personalului din spital, ci si raporturile dintre medicii prescriptori si furnizorii de medicamente, cadourile, donatiile si beneficiile similare, angajarile, precum si achizitiile pe care le face unitatea medicala.

De asemenea, conducerea unitatii a mai precizat ca la auditul realizat in vederea implementarii standardului, la capitolul ‘vulnerabilitati la practici incorecte’ s-au avut in vedere toate palierele, ”de la manager la portar’ si s-au pus afise, iar cei care intra in spital sunt informati ca in aceasta unitate medicala plicul cu bani nu aduce servicii medicale mai bune.

In opinia lui Rimbu, implementarea standardului anti-mita nu va eradica fenomenul de coruptie, dar se creeaza un cadru pentru aplicarea masurilor anticoruptie, certificatul reprezentand o garantie a eforturilor depuse de spital pentru a combate fapte de dare si luare de mita, mai relateaza Agerpres.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.