Spitalul Judetean Sibiu a primit aparatura medicala de peste un million de euro

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Sibiu a primit aparatura de peste un milion de euro, donata de catre Institutul National de Chirurgie Cardiaca si Interventie Cardiologica din Luxemburg.

O parte dintre aparate pot fi folosite deja pentru pacienti, in timp ce altele mai trebuie autorizate, ceea ce ar putea sa mai dureze o jumatate de an, potrivit estimarilor facute de dr. Gabriela Cozmanciuc, medic primar chirurgie cardiovasculara la unitatea sanitara, relateaza Agerpres.

Medicul a precizat ca unele aparate sunt noi si altele au fost deja folosite de spitalul din Luxemburg, dar sunt perfect functionale.

„Proiectul ‘SOS Aorta’ are menirea de a acoperi un deficit de servicii cardiovasculare (anevrisme aortice), sindroame aortice acute, incluzand disectia aortica, hematoamele intramurale, ulcerul aterosclerotic penetrant, traumatismele aortei, pseudoanevrisme, afectiuni aterosclerotice si inflamatorii, precum si boli genetice si anomalii congenitale (de exemplu, coarctatia de aorta, anomalii congenitale ale radacinii aortice), pacienti cu traumatisme, pentru judetul Sibiu, dar si Alba, Valcea, Hunedoara. Catre SCJU vin saptamanal intre 6 si 10 pacienti cu boli cardiovasculare severe (si aproximativ 400 anual) care nu pot fi tratati sau operati la SCJU si sunt directionati catre alte unitati medico-sanitare, cum ar fi spitalul din Targu Mures, unde intra pe listele de asteptare. Ne dorim ca in viitorul apropiat sa putem trata pacientii local, la Sibiu, si un prim pas in acest sens este aceasta donatie generoasa de echipamente pentru spitalul judetean. Legatura mea cu Romania este permanenta, activitatea mea internationala mi-a permis sa ma dezvolt profesional, dar revin constant in tara pentru pacientii mei. De aceea m-a bucurat propunerea de la Sibiu, sunt astfel tot mai aproape de ei si pot ajuta acolo unde este cel mai mult nevoie de competentele mele”, a declarat dr. Gabriela Cozmanciuc, citat de Agerpres.

Potrivit acesteia, proiectul ‘SOS Aorta’ va acoperi o populatie de peste 1.300.000 de persoane cu servicii de urgenta pentru boli cardiovasculare, precum si servicii de chirurgie cardiaca si vasculara pentru pacientii bolnavi cronici.

Conform sursei citate, la Sibiu au fost donate din Luxemburg: C-Arm – unitate de imagistica mobila utilizata in timpul procedurilor chirurgicale, pentru care urmeaza procedurile de omologare si autorizare; consola de laparoscopie cu 4 canale, instalata in cadrul blocului operator; aparat electronic de monitorizare a pacientilor, instalat in cadrul Sectiei chirurgie II; baloane de contrapulsatie – in proces de omologare; sisteme Impella – in proces de omologare; consola de ablatie – in proces de omologare; sistem de supraveghere postoperatorie a pacientilor, cu statie si monitoare – in proces de omologare; sternotom electric cu incarcator (5) – in proces de omologare si mai multe piese de mobilier, ecrane si echipamente digitale.

Etichete: spital judetean sibiu, aparatura medicala, chirurgie spital sibiu, chirurgie cardiaca, chirurgie vasculara

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.