Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui are un nou CT de ultima generatie


Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui a primit un computer tomograf de ultima generatie, in valoare de aproximativ 250.000 de euro, a anuntat conducerea unitatii sanitare.

Managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, a declarat ca odata cu punerea in functiune a noului CT si a aparatului RMN intrat in dotarea spitalului vasluian in cursul saptamanii trecute, pacientii nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze in spitalele din alte judete pentru investigatiile imagistice complexe.

„Este vorba despre aparate de inalta perfomanta, primite printr-un program derulat de Ministerul Sanatatii, care vor duce la cresterea calitatii actului medical in spitalul nostru si care vor facilita diagnosticarea pacientilor. In dotarea spitalului exista deja un CT, dar nevoia de un nou astfel de aparat era foarte mare. Urmeaza sa punem la punct detaliile legate de amplasare si montare, astfel incat aparatul sa devina functional in cel mai scurt timp”, a spus Ana Rinder pentru Agerpres.

RMN-ul primit in cursul saptamanii trecute are o valoare de aproximativ 700.000 de euro si va fi functional abia de la inceputul anului viitor, pana atunci urmand sa se deruleze pregatirea personalului medical care va lucra cu acest aparat.

Spitalul vasluian are, la aceasta data, angajat un singur medic radiolog cu competenta in efectuarea investigatiilor de tip RMN.

Unitatea sanitara a scos la concurs doua posturi de medici specialisti confirmati in specialitatea Radiologie si imagistica medicala cu competenta in computer tomograf si RMN, mai scrie sursa mentionata.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.