Spitalul Judetean de Urgenta Deva va avea radioterapie

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Deva va avea radioterapie. Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat o hotarare ce prevede constructia unde va functiona sectia.

Potrivit unui comunicat, cladirea va fi amplasata in incinta principala a SJU Deva pe locatia unde, in prezent, exista mai multe cladiri vechi.

Noul imobil va fi construit pe doua nivele: demisol si parter. In cladire vor fi amenajate saloane, cabinet de consultatii, sala de radioterapie, simulator (C.T.), camere tehnice si grupuri sanitare.

„Este o investitie importanta pentru ca, pacientii cu afectiuni oncologice, pentru aceasta metoda terapeutica trebuie sa se deplaseze la alte spitale, clinici universitare unde ajung sa fie tratati si noaptea.Radioterapia este o metoda terapeutica importanta pentru afectiunile oncologice. In acest an am identificat locatia, se va executa proiectul si fundatia, urmand ca investitia mare, echipamentul de radioterapie urmand sa ajunga prin Ministerul Sanatatii”, a declarat dr. Ioan Demeter din cadrul SJU Deva, potrivit sursei citate.

Echipamentele necesare pentru radioterapie vor ajunge in dotarea SJU Deva printr-un program national derulat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Sanatatii.

Etichete: radioterapie, radioterapie hunedoara, tratament radioterapie, spital judetean de urgenta deva

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.