Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta reia tratamentele gratuite de radioterapie

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta repune in functiune Serviciul de Radioterapie, dupa cinci ani.

Astfel, incepand cu saptamana viitoare, pacientii cu afectiuni oncologice beneficiaza din nou de servicii medicale gratuite a afectiunilor oncologice, in regim de spitalizare de zi, in cadrul, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Laboratorul de Radioterapie din cadrul SCJU Constanta, a carui reabilitare a fost finalizata in luna septembrie 2020, dispune de un echipament modern dotat cu accelerator liniar de particule 6 MeV, computer tomograf simulator, sistem de imobilizare si sistem de planificare a tratamentului.

Echipamentele, in valoare de 21.358.564,43 lei fara TVA, au fost achizitionate de Ministerul Sanatatii in cadrul proiectului Reforma sectorului sanitar – Imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar, finantat prin acordul de imprumut intre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.

 Pacientii cu afectiuni oncologice trebuie sa se programeze intre orele 08.00-14.00, la nr. 0241.503.365.

Etichete: radioterapie, radioterapie spital constanta, tratament afectiuni oncologice constanta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.