Spitalul Judetean de Urgenta Botosani si Spitalul Municipal Dorohoi, incluse in Programul national de screening auditiv la nou-nascuti


Deputatul Tamara Ciofu a anuntat ca Ministerul Sanatatii a asigurat finantarea pentru includerea Spitalului Judetean de Urgenta ‘Mavromati’ Botosani si a Spitalului Municipal Dorohoi in Programul national pentru prevenirea deficientelor de auz prin screening auditiv la nou-nascuti.

Potrivit unui comunicat de presa semnat de parlamentar, incepand cu data de 24 octombrie va fi demarata distribuirea echipamentelor in 188 de unitati sanitare care vor implementa programul de screening auditiv.
„Avand in vedere ca la ultima rectificare bugetara au fost suplimentate fondurile Ministerului Sanatatii, Programul national de screening auditiv, derulat in 17 unitati sanitare din tara a fost extins si in spitalele din subordinea autoritatilor locale. Asadar, sectia de neonatologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani si compartimentul de neonatologie de la Spitalul Municipal Dorohoi vor fi dotate cu echipamente de audiometrie pentru testarea nou nascutilor”, a declarat Tamara Ciofu, citata de Agerpres.
In fiecare an in cadrul Sectiilor de Obstetrica-Ginecologie si Neonatologie de la Spitalul Judetean de Urgenta ‘Mavromati’ Botosani sunt controlati peste 2.500 de copii, din care peste 200 de prematuri.
 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.