Spitalul din Sacele va fi redeschis

Spitalul municipal Sacele, inchis la 1 aprilie 2011, se va redeschide la jumatatea lunii iulie a.c, dupa ce Ministerul Sanatatii a dat avizul in acest sens.

„Intentia de a redeschide spitalul a fost de anul trecut, dar nu s-a reusit. A fost un proiect dificil, nu ma asteptam sa fie atat de greu, dar pana la urma unitatea medicala va fi redeschisa, preconizam noi la jumatatea lunii iulie. Am primit avizul de la Ministerul Sanatatii , urmeaza ca in cateva zile sa prezint documentele necesare Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov, pentru a primi si de aici avizul de functionare”, a declarat Virgil Popa, primarul municipiului Sacele conform Agerpres.

Edilul a explicat ca in primele trei-patru luni spitalul va functiona in regim de ambulatoriu si spitalizare de zi, iar dupa patru luni in regim de spitalizare continua.

Structura de functionare a spitalului, aprobata de Ministerul Sanatatii este de 50 de paturi. In ambulatoriu vor exista sapte specialitati: interne, pediatrie, chirurgie, ORL, ginecologie, oftalmologie, pneumologie. Primaria va investi 1,4 milioane de lei, din care 600.000 pentru achizitionarea de echipamente medicale, iar 800.000 de lei pentru buna functionare a spitalului.

De asemenea, conform primarului 12 medici si asistente si-au exprimat dorinta de a se angaja la acest spital.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.