Spitalul din Miercurea Ciuc va avea gard electric din cauza ursilor

Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc va fi imprejmuit cu un gard electric, pentru alungarea ursilor care au fost vazuti in zona de mai multe ori si care, pana acum, au fost indepartati datorita interventiei jandarmilor.

Reprezentantii spitalului spun ca s-a luat legatura cu o firma specializata, s-au analizat posibilitatile tehnice si se spera ca in aceasta saptamana gardul electric va putea fi instalat.

„Nu este un lucru greu de realizat, dar eficient. (…) Pericolul este iminent, oricand se poate intampla o nenorocire”, a spus László Botond, directorul financiar contabil interimar al spitalului, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, gardul va avea aproximativ 600 metri, va imprejmui spitalul si pentru achizitionarea sa se va cheltui suma de 2.600 lei.

Mai multi ursi au fost vazuti in zona din apropierea Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc, in majoritatea situatiilor animalele fiind alungate de catre echipaje de jandarmi.

Luna trecuta, un urs care a ajuns de mai multe ori in zona din apropierea spitalului si care a intrat in mai multe curti a fost impuscat de vanatori, dupa ce Ministerul Mediului a aprobat extragerea sa, mai relateaza sursa citata.

In fiecare an, mai multe persoane din Harghita ajung la spital in urma unor atacuri ale ursilor, de cele mai mai multe ori victimele fiind ciobani aflati cu animalele la pascut, persoane surprinse in padure la cules de ciuperci sau fructe, dar si oameni care sunt atacati in zona culturilor agricole, unde animalele merg in cautare de hrana.

Etichete: spital miercurea ciuc, spital gard electric

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.