Spitalul de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor (Bucuresti), dotat la cele mai inalte standarde

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si ministrul Sanatatii, Florian Bodog, au inaugurat luni noul Spital de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor, cu trei sectii – doua de ortopedie-traumatologie si una de ATI, opt sali de operatii dotate la cele mai inalte standarde si o instalatie de spalare si sterilizare a paturilor, o premiera pentru spitalele din Romania.

„Ma bucur ca avem si in Bucuresti un spital de excelenta, la care cu siguranta vor apela nu doar cetatenii din Capitala, ci si din intreaga tara. Spitalul de Ortopedie si Traumatologie Foisor este pregatit sa faca fata oricaror interventii, la standarde europene. Este vorba despre o investitie de 37 de milioane de euro, asta insemnand doar constructia cladirilor, iar in ceea ce priveste dotarea cu aparatura ultramoderna este vorba despre o suma considerabila – 7,5 milioane de euro, la care se adauga o suma de 4 milioane de euro, care a fost alocata intr-o sedinta de Consiliu General”, a precizat primarul Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

La randul sau, ministrul Sanatatii a evidentiat conditiile la nivel european pe care le va oferi spitalul pacientilor si personalului medical, mentionand ca MS se va asigura, prin structurile sale, ca toate normativele spitalului sa fie respectate.

„Spitalul are conditii exact ca orice spital european, sistemul de transfer al pacientului l-am vazut atat in Germania, cat si in Franta, si eu cred ca pacientul va fi mult mai in siguranta avand in vedere toate aceste circuite noi si toate aceste dotari de sectie pe care le au. Avem o foarte fericita colaborare intre doamna primar general si managerul spitalului si toata echipa care a stat in spatele acestui proiect. Ne dorim conditii mai bune pentru pacienti, conditii mai bune pentru medici. Stim foarte bine ca medicii raman acolo unde sunt conditii foarte bune de munca, raman acolo unde sunt respectati si unde isi pot desfasura activitatea in siguranta pentru ei si familiile lor si pentru pacienti”, a sustinut si ministrul Sanatatii Florian Bodog, conform sursei mentionate.

Managerul spitalului Foisor spune ca institutia medicala are opt sali operatorii si opt pre-anestezii, care vor dubla numarul de pacienti in conditii tehnice foarte inalte.

„Important este motorul spitalului, fiind un spital cu profil chirurgical. Avem opt sali operatorii, opt pre-anestezii, care vor dubla cantitatea de pacienti in niste conditii tehnice foarte inalte si pentru personal. Vom creste calitatea prin ajutorare cu tehnica. Avem la acest moment 119 paturi aprobate, care prin mutare, prin extinderea in corpul nou, dupa autorizarea sanitara, putem migra cu un etaj intreg in aceasta cladire si cu tot blocul operator. Intre timp vom face demersurile necesare pentru schimbarea in noua cladire cat mai repede posibil. Probabil ca in patru – sase saptamani sa putem comuta activitatea”, a spus prof. Ioan Cristian Stoica.

De asemenea, potrivit directorului tehnic, Ioan Carstocea, spitalul are in prezent opt mese chirurgicale complet accesorizate, 12 aparate de anestezie de inalta performanta, o statie centrala de sterilizare care va asigura gradul de dezinfectie si minimalizarea la zero a infectiilor nozocomiale, fiind primul spital din Romania prevazut cu o instalatie de spalare si sterilizare a paturilor. Aceste paturi pot fi complet spalate automat si dezinfectate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.