Spitalizare de zi pentru pacientii cu rabie, chiar fara asigurare medicala

Cazuri cand spitalul te imbolnavesteSpitalizare de zi pentru pacientii cu rabie si supravegherea evolutiei sarcinii si lauziei. Acestea sunt cateva din serviciile medicale care ar urma sa faca parte din pachetul standard de asigurari de sanatate.

Conform proiectul de Hotarare privind modificarea si completarea HG 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii si proiectul Contractului cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014 – 2015, CNAS propune ca printre serviciile standard sa fie si tratamentul pacientilor cu rabie, asta chiar nu sunt asigurati.

In noul pachet de servicii care ar urma sa intre in vigoare de la 1 aprilie, sunt incluse si servicii precum supravegherea evolutiei sarcinii si lauzie sau tratarea bolilor cu caracteri epidemiologic, care nu necesita izolare.

Conform reprezentantilor CNSAS, aceste modificari au drept scop asigurarea accesului pacientilor la servicii medicale cu impact in sanatatea publica.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.