Spitalele din Bucuresti limiteaza vizitele din cauza cresterii numarului de cazuri de gripa

Mai multe spitale din Capitala, intre care Spitalul ‘Marie Curie’, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul de Copii ‘Grigore Alexandrescu’, au limitat vizitele apartinatorilor in contextul cresterii numarului de cazuri de gripa.

Reprezenatntii Spitalului ‘Marie Curie’ spun ca unitatea medicala are sectii de pacienti cronici, unde nu este bine sa intre vizitatorii cu gripa.

„Si noi am limitat vizitele. Avem sectii de pacienti cronici unde nu este bine ca vizitatorii cu gripa sa intre. Este vorba de sectiile de cardiologie, nefrologie, oncologie”, a precizat prof. univ. dr. Mihaela Balgradean, seful Sectiei de Nefrologie, conform Agerpres.

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ a precizat pe pagina de Facebook, ca din cauza cresterii alarmante a cazurilor diagnosticate cu infectii respiratorii severe de etiologie virala se impune limitarea accesului vizitatorilor in sectiile si compartimentele medicale, precum si interzicerea accesului vizitatorilor in Sectia ATI si in saloanele de terapie intensiva, aflate pe sectiile medicale, dar si interzicerea accesului, pe sectie, a persoanelor care manifesta simptome de viroze sau infectii respiratorii.

„Conducerea Spitalului Militar Central a decis ca, pentru binele pacientului si al dumneavoastra, sa tineti cont de urmatoarele reguli de prevenire a infectiilor respiratorii: se permite accesul unui singur vizitator la un pacient, intr-un interval de timp care sa nu depaseasca zece minute; perioadele de vizita a apartinatorilor sunt: in intervalul orar 16,00 – 18,00 (de luni pana vineri) sau 10,30 – 12,30 si 16,00 – 18,00 (sambata, duminica si sarbatori legale); informatii despre pacient (stare de sanatate, evolutie, diagnostic, plan de investigatii, tratament etc.), pot fi furnizate de medicul curant, in intervalul orar 13,00 – 14,00; accesul vizitatorilor va fi permis numai cu echipament de protectie individual, care consta in halat, masca de protectie si botosi”, scrie in anuntul facut de unitatea medicala.

De asemenea, si Spitalul de Copii ‘Grigore Alexandrescu’ a limitat accesul vizitatorilor.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.