Spitalele au la dispozitie 30 de zile sa afiseze informatii privind acreditarea

Este oficial. Incepand de astazi, spitalele trebuie sa informeze pacientii prin afisarea insemnelor cu privire la acreditare.

Ordinul ANMCS privind afisarea informatiilor referitoare la acreditarea spitalelor a fost publicat in Monitorul Oficial.

Este vorba de Ordinul Presedintelui ANMCS nr. 322/2019 privind afisarea de catre unitatile sanitare a informatiilor referitoare la acreditare precum si pentru aprobarea modelului certificatului de acreditare a unitatilor sanitare cu paturi in cadrul celui de al II-lea ciclu de acreditare. Actul normativ a intrat in vigoare la data publicarii lui.

Potrivit unei informari ANMCS, in termen de 30 de zile de la aceasta data, unitatile sanitare trebuie sa isi indeplineasca obligatia de informare a pacientilor prin afisarea insemnelor privind categoria de acreditare in care sunt incadrate in al II-lea ciclu de acreditare, sau faptul ca se afla in proces de acreditare.

Etichete: acreditare spitale, informatii acreditare unitati medicale, informatii pacienti

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.