Spirometrii gratuite, la Bucuresti

Locuitorii Municipiului Bucuresti sunt asteptati sambata si duminica, intre orele 9,00 – 17,00, in Piata Unirii – in fata magazinului Unirea, unde vor beneficia de spirometrii gratuite.

Potrivit unui comunicat de presa al SRP, campania este o initiativa menita sa sprijine depistarea precoce a BPOC (Boala Pulmonara Obstructiv Cronica) si sa creasca informarea cu privire la aceasta afectiune, relateaza Agerpres.

Cu aceasta ocazie, medicii pneumologi fac spirometrii gratuite, investigatii extrem de importante pentru depistarea bolii si care pot salva vieti.

„BPOC este o boala perfida, cu multe fete, de multe ori depistata in stadii avansate, cand capacitatea respiratorie este afectata major. Necunoasterea, confundarea sau chiar ignorarea simptomelor este o mare problema pentru depistarea BPOC, iar in acest sens cresterea gradului de informare si constientizare a populatiei la risc si a populatiei in general este extrem de importanta. Prin campaniile pe care le deruleaza, Societatea Romana de Pneumologie isi propune sa contribuie la imbunatatirea acestor capitole si a depistarii precoce. BPOC nu se poate vindeca, dar se poate tine sub control, cu succes, prin tratament. Iar un diagnostic timpuriu, in cazul BPOC, poate salva vieti”, afirma presedintele Societatii Romane de Pneumologie, Ruxandra Ulmeanu, citata in comunicat.

Aceasta actiune face parte din cea de-a XI-a editie a campaniei ‘Tu stii cati ani au plamanii tai?’, derulata de Societatea Romana de Pneumologie.

Spirometria este un test de baza in explorarea functiei respiratorii si se face cu ajutorul unui dispozitiv numit spirometru. Testul evalueaza cantitatea de aer pe care o persoana o poate inspira sau expira intr-o unitate de timp.

Etichete: spirometrie, spirometrie gratuita, afectiune plamani, boli pulmonare, societatea romana de pneumologie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Adrian R spune:

    Buna ziua, azi 30 nov. 2021 referitor la spirometria gratuita in Bucuresti mai e valabila si in luna decembrie a. c.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.