Spirometrii gratuite in Bucuresti si Timisoara ( 11 -12 mai 2024)

Societatea Romana de Pneumologie va oferi spirometrii gratuite, in Bucuresti si Timisoara, pentru a marca Ziua mondiala de lupta impotriva astmului.

In Romania, sunt aproximativ un milion de persoane care sufera de astm si care fac aproximativ 200.000 de crize severe in fiecare an, ceea ce inseamna ca, in fiecare minut, un pacient este expus unui atac de astm care ii pune in pericol viata.

Astmul poate aparea inca din copilarie sau la orice alta varsta si nu este o boala contagioasa, chiar daca, uneori, mai multi membri ai aceleiasi familii pot suferi de astm.

Potrivit specialistilor, cauzele aparitiei astmului bronsic nu sunt pe deplin intelese, insa boala este cauzata, cel mai probabil, de o combinatie intre factori ereditari si factori de mediu. Spre exemplu, copiii care sufera de alergii alimentare sunt mai predispusi la astm

Spirometria este un test simplu utilizat pentru diagnosticarea astmului bronsic, atunci cand simptomele conduc la suspiciunea de astm.

Medicii le recomanda pacientilor cu astm bronsic pentru a tine boala sub control sa respecte tratamentul, sa mearga la control cel putin o data pe an sau imediat dupa ce au avut un atac de astm sau o accentuare a simptomelor.

Astfel, in perioada 11 -12 mai 2024, spirometriile pot fi facute gratuit in Sun Plaza din Bucuresti si in Iulius Mall din Timisoara.

Etichete: spirometrii gratuite, spirometrie gratuita, astmul bronsic, BPOC

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.