Speranta de viata redusa din cauza bolilor si a accidentelor cauzate de consumul excesiv de alcool

Consumul excesiv de alcool reduce in medie cu un an speranta de viata in randul populatiilor a 52 de tari, din cauza bolilor si accidentelor pe care le provoaca, se arata intr-un raport publicat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), potrivit AFP si Agerpres.

„Speranta de viata va fi cu aproape un an (0,9) mai mica in urmatorii 30 de ani din cauza bolilor si a ranilor” cauzate de „consumul nociv de alcool”, calculeaza organizatia in acest raport, care acopera 52 de tari.

Cele opt tari cele mai afectate se gasesc in Europa Centrala si de Est, cu o speranta de viata mai mica cu 1,4 pana la 1,8 ani, Lituania, Rusia si Polonia situandu-se in fruntea clasamentului.

Potrivit susrelor citate, nu exista un nivel de consum de alcool recunoscut stiintific ca fiind sigur pentru sanatate. In cadrul acestui raport, se defineste „consumul nociv de alcool” ca depasind „pragul de risc mimim” stabilit la „mai mult de un pahar de alcool pe zi in cazul femeilor si 1,5 pahare pe zi in randul barbatilor”.

Etichete: consumul excesiv de alcool, speranta de viata

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.