Speranta de viata mai mare la nivel global cu circa 6 ani

speranta-de-viataCercetatorii din domeniul sanatatii au concluzionat, intr-o analiza inclusa in studiul Global Burden of Disease (GBD) din 2013, ca in timp ce speranta de viata este in crestere aproape in fiecare regiune a globului, o exceptie notabila este sudul Africii subsahariene, unde decesele provocate de HIV/SIDA au dus la scaderea sperantei de viata cu cativa ani, incepand din 1990.

„Progresul pe care il vedem in lupta impotriva unei varietati de boli si rani este bun, remarcabil chiar, dar putem si trebuie sa facem lucrurile mai bune”, a declarat Christopher Murray, profesor la Universitatea Washington din Statele Unite, cel care a condus studiul publicat in revista medicala The Lancet.

Cercetatorul a declarat ca cresterea uriasa in domeniul actiunilor colective si al finantarilor acordate pentru lupta impotriva unor boli infectioase cu potential mortal, cum sunt diareea, pojarul, tuberculoza, HIV si malaria, a avut un impact important, reducand rata mortalitatii si crescand speranta de viata, relateaza si Mediafax.

Acesta a mai adaugat si faptul ca unele boli cronice importante au fost neglijate si devin periculoase, dobandind potential mortal, mai ales in ceea ce priveste afectiunile provocate de droguri, ciroza ficatului, diabetul si bolile renale.

Studiul GBD 2013 ofera cele mai cuprinzatoare si actuale estimari ale numarului de decese anuale din 240 de cauze diferite, din 188 de tari, pe o perioada de 23 de ani, din 1990 pana in 2013.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.