Specialisti din Norvegia la Conferinta Internationala de Autism

Astazi, autismul inregistreaza o crestere destul de alarmanta, astfel se estimeaza ca intr-o scoala, la fiecare doua clase, un elev este diagosticat cu tulburari de spectru autist.

In aceste conditii, Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism organizeaza, in perioada 27 – 29 octombrie un eveniment dedicat autismului.

Astfel, Conferinta Internationala Autism Bucuresti (IACB 2017), care va avea loc la Rin Grand Hotel Bucuresti, va reuni o multime de specialisti din tara si din strainatate, persoane cu o impresionanta experienta in lupta cu autismul si care vor discuta despre cele mai eficiente si noi terapii, validate stiintific si care au inregistrat rezultate bune atunci cand vorbim de recuperare in autism.

La eveniment va fi prezent Petter Myhrer-Naess, consultant in interventie comportamentala timpurie si care activeaza in Departamentul de Servicii psihologice si pedagogice din Bergen, Norvegia. Specialistul lucreaza de peste 22 de ani in domeniul autismului, facand parte din membrii unui grup de lucru pentru consultanta si instruirea personalului activ din centre pentru persoane cu autism si alte dizabilitati de dezvoltare.

De asemenea, Petter Myhrer-Naess acorda si consultanta privata in scolile publice si in gradinite care se confrunta cu situatii legate de autism.

Tot din Norvegia, vine la IACB.ro sa ne impartaseasca din experienta sa si Gabriela Vilhelmsen, psihopedagog si consilier la Centrul Pedagogic Arstad, sub egida serviciului Psihologic si Pedagogic din Bergen, Norvegia.

Specialista lucreaza fie direct cu copilul cu nevoi speciale in gradinite, fie consiliaza parintii si personalul. Interesul sau central este comunicarea si adaptarea copilului la viata de zi cu zi, relatiile cu cei din jurul sau si nu in ultimul rand, jocul.

Unul dintre principiile de la care nu se abate niciodata, Gabriela Vilhelmsen este acela ca, indiferent de diagnostic, copilul este parte a grupului lui din gradinita sau din scoala si trebuie sa urmeze, pe cat posibil, activitatile impreuna cu ceilalti copii in scoala sau gradinita.

Specialistii, psihologii, terapeutii  si parintii prezenti la conferinta vor avea acces la informatii actuale despre autism si terapiile de recuperare accesibile, dar si la numeroase strategii de imbunatatire a vietii de familie atunci cand copilul are autism.

Concret, IACB 2017 va aduce in discutie tot ceea ce este legat de autism si terapiile care de-a lungul timpului si-au dovedit eficienta cum ar fi terapiile comportamentale, logopedia, socializarea sau terapiile senzoriale.

Pentru cat mai multe informatii legate de IACB 2017, eveniment organizat de Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism, puteti accesa linkul www.iacb.ro.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.