Specialistii americani: Nou-nascutii trebuie sa stea in camera parintilor timp de sase luni, chiar un an

BEBELUS-MUZICARecomandarilor Academiei Americane de Pediatrie (AAP) arata ca nou-nascutii trebuie sa stea in camera parintilor timp de sase luni, chiar un an daca este posibil, dar sa nu doarma in acelasi pat cu adultii.

”Parintii nu ar trebui sa culce copilul pe canapea, pe sofa sau pe fotoliu, singur sau cu cineva”, a declarat, luni, Rachel Moon, autoarea principala a unui studiu care a dus la noile recomandari, descrise intr-o lucrare prezentata luni in cadrul conferintei nationale AAP din San Francisco. ”Aceste suprafete sunt extrem de periculoase”, a atras AAP, potrivit Agentiei France Presse.

De altfel, specialistii americani au formulat astfel de recomandari inca din anii ’90, considerand ca reducerea riscului de moarte subita in cazul nou-nascutilor ar fi de circa 50%.

Aproximativ 3.500 de nou-nascuti mor in fiecare an in Statele Unite din cauza unor cauze ce au legatura cu somnul. Printre acestea se numara sindromul de moarte subita infantila, sufocarea sau strangularea accidentala, au atras atentia specialistii, relateaza si Agerpres.

Decesele ca urmare a sindromului de moarte subita infantila au atins un plafon in ultimii ani, insa constituie in continuare principala cauza de deces a copiilor cu varste intre o luna si un an.
Conform AAP, copiii foarte mici ar trebui sa doarma pe spate, pe o suprafata curata, fara sa aiba jucarii si paturi in preajma.

Peter Richel, directorul Departamentului de pediatrie din cadrul Northern Westchester Hospital, a declarat ca noile recomandari presupun ca medicii sa modifice unele dintre sfaturile pe care le dau parintilor. Acesta a amintit ca ”multi pediatri sugereaza ca de la doua luni nou-nascutii sa stea in camera lor si sa fie folosit un monitor pentru a le auzi plansetele provocate de foame”.

De asemenea, noile recomandari prevad ca nou-nascutul sa ia contact cu pielea mamei ”imediat dupa nastere pentru cel putin o ora, de indata ce aceasta este stabila din punct de vedere medical si treaza”, mai scrie AFP.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.