Solutii pentru sprijinirea copiilor cu tulburari din spectrul autist

Noi solutii pentru sprijinirea copiilor cu tulburari din spectrul autist (TSA) vor fi elaborate de reteaua de ONG-uri ‘RO TSA’,  lansata, miercuri, in Capitala.

Initiatorii doresc sa atraga atentia comunitatii si factorilor decidenti asupra problematicii autismului, relateaza Agerpres.

Organizatiile membre ale retelei vor lua parte la cursuri de advocacy, desfasurate in fiecare regiune de dezvoltare, cu scopul de a forma competentele necesare analizarii si evaluarii politicilor publice existente si formularii de noi initiative.

Ulterior, ei se vor intalni cu decidenti politici in cadrul a trei grupuri interministeriale, in cadrul carora vor prezenta rezultatele analizelor si evaluarilor facute si vor pune pe agenda oficiala politicile alternative concepute si selectate.

Totodata, reteaua va sustine crearea si imbunatatirea unor mecanisme de finantare a serviciilor din sfera TSA de catre autoritatile locale si centrale.

In prezent, ‘RO TSA’ reprezinta, la nivel national, o coalitie de 60 organizatii neguvernamentale active in sistemul de furnizare de servicii integrate si personalizate (sociale, educationale si de sanatate) adresate copiilor cu TSA si familiilor acestora.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.