Solutii citostatice preparate in farmacia Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu pentru bolnavii de cancer

Bolnavii de cancer beneficiaza, incepand din aceasta saptamana, de solutii citostatice preparate in farmacia Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu, dupa ce aceasta a fost dotata cu un aparat performant.

„Farmacia cu circuit inchis pentru prepararea solutiilor citostatice din cadrul SCJU Sibiu a devenit functionala in aceasta saptamana, odata cu dotarea acesteia cu un aparat performant: un izolator cu presiune negativa Laminar – C – 1,2 pentru prepararea citostaticelor. Valoarea aparatului se ridica la 157.794 lei cu TVA inclus, banii provenind din fondurile proprii ale spitalului”, scrie intr-un comunicat de presa al SCJU Sibiu.

Pentru renovarea si dotarea farmaciei oncologice s-au cheltuit in total 280.000 de lei.

„Organizarea acestui punct farmaceutic a fost deosebit de importata pentru ca spitalul sa deruleze programul national de oncologie si sa asigure tratamentul specific bolnavilor cu afectiuni oncologice cu solutii citostatice. Practic, un astfel de punct farmaceutic nu poate lipsi din cadrul unei institutii sanitare de marimea si importanta spitalului judetean din Sibiu si ne bucuram pentru ca am gasit solutiile pentru alocarea de spatii, pentru modernizarea acestora si dotarea cu ceea ce este necesar astfel incat activitatea sa se deruleze in siguranta deplina si bineinteles solutiile financiare, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu”, a declarat conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, conform sursei mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.