Solutie pentru bolnavii de HIV-SIDA ramasi fara tratament

ministerul sanatatiiReprezentantii Ministerului Sanatatii au gasit o prima solutie pentru criza medicamentelor pentru bolnavii cu HIV-SIDA.  

Pacientii care au fost nevoiti sa-si intrerupa tratamentul, dar si cele pentru care medicii au ales schimbarea schemei de tratament ar putea sa primeasca medicamentele necesare la inceputul saptamanii viitoare.

Vineri, 21 august, Ministerul Sanatatii a ordonat marilor centre sa redirectioneze o parte din stocuri acolo unde acestea nu mai exista.

La acest moment, opt judete au ramas fara medicamente pentru pacientii HIV- SID , la care se adauga penitenciarul Jilava, relateaza Digi24.

In prezent, Agentia Nationala a Medicamentului desfasoara o ancheta si discuta atat cu producatorii, cat si cu distribuitorii, ca sa afle exact unde a fost problema si daca este vorba, asa cum s-a mai intamplat si in alte cazuri, despre exportul paralel.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.