Solicitare privind accesul la vaccinare pentru pacientii cronici din Romania

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) din Romania solicita Ministerului Sanatatii sa asigure in cel mai scurt timp accesul la vaccinare pentru pacientii cronici prin programe dedicate.

“Perioada pe care o traversam este una dificila pentru pacientii cronici. Vedem ca pacientii cronici sunt cei mai expusi la probleme de sanatate in general si in special in vreme de pandemie. De aceea, mai mult ca niciodata este nevoie sa protejam acesti pacienti de alte boli prin asigurarea accesului la vaccinuri. Subliniez ca multi dintre acesti pacienti au venituri minime si nu au posibilitatea de a-si acoperi singuri costurile. Pentru un pacient cu cancer, de exemplu, costurile unei scheme complete de vaccinare ajunge pana la 1000 de euro. Fara asigurarea vaccinarii, sansele tratamentului de cancer pot fi diminuate prin aparitia unor posibile complicatii”, a declarat Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, intr-un comunicat remis miercuri.

Potrivit sursei citate, Ganescu mai precizeaza ca “asigurarea compensarii vaccinurilor trebuie sa constituie o prioritate a Guvernului, in special in perioada dificila pe care o traversam”.

Etichete: acces vaccinare, vaccinare pacienti cronici, vaccinuri bolnavi cronici, copac

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.