Situatia privind tuberculoza este ingrijoratoare in Africa si Romania

Planul National de Prevenire si Management al Tuberculozei Multidrog-Rezistente in RomaniaPotrivit Coalition PLUS, care reuneste mai multe asociatii de lupta impotriva SIDA, printre care asociatia Aides, peste 9 milioane de persoane s-au imbolnavit de tuberculoza si 1,5 milioane au murit de aceasta boala in 2014.

„Persoanele cu HIV sunt deosebit de expuse la tuberculoza, cea mai frecventa boala legata de SIDA si principala cauza a mortalitatii la seropozitivi”, arata Coalition PLUS intr-un comunicat, subliniind ca situatia este ingrijoratoare in Africa, dar si in Romania, unde „se inmultesc cazurile de rezistenta in lipsa accesului la tratamente si ingrijiri”.

„Dupa o jumatate de secol de asteptare, avem in sfarsit medicamente noi care ar putea salva cei mai bolnavi pacienti si este foarte frustrant sa nu le poti oferi tuturor celor care au nevoie de ele”, afirma dr Joseph Tassew, coordonator medical al MSF Rusia, tara in care se inregistreaza printre cele mai multe cazuri de tuberculoza multirezistenta., conform Agerpres.

„Tuberculoza este vindecabila, dar ea este totusi boala infectioasa cea mai ucigatoare in lume”, arata  si dr. Grania Brigden, specialist in tuberculoza, conform sursei citate.

AFP transmite ca trei persoane mor de tuberculoza in fiecare minut in lume si numai 2% dintre pacienti au acces la noile medicamente.

Joi, 24 martie, se marcheaza Ziua internationala de lupta impotriva tuberculozei.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.