Sistem de telemedicina si aparatura performanta, la Spitalul Municipal Oradea

Spitalul Clinic Municipal ‘Dr. Gavril Curteanu’ Oradea a semnat contractul de finantare, in valoare de 2,45 milioane de euro din fonduri europene, prin care se vor dota cu aparatura medicala performanta cinci dintre sectiile spitalului, precum si cu sistem de telemedicina.

Potrivit unui comunicat al primariei, prin acest proiect urmeaza sa se achizitioneze aparatura medicala performanta precum RMN si ecografe pentru Centrul de imagistica; C-arm, monitoare de inalta performanta, aparate de ventilatie mecanica de inalta performanta pentru ATI; aparat digital radiografie-scopie pentru Radiologie; sistem de transport vacuum pentru probe de laborator si medicamente pentru laboratorul cu punct de lucru in fiecare sectie a spitalului si un turn complet 3D Full HD pentru Chirurgie Endoscopica Laparoscopica pentru Chirurgie adulti si Chirurgie pediatrie.

Conform sursei citate, sistemul de telemedicina va avea sistem video pentru salile de curs ale Compartimentului de IT al spitalului, cu terminale in camerele de garda ale spitalului, prin care medicii de la cele doua spitale partenere in acest proiect vor putea fi in conexiune permanenta, audio si video, in timp real.

Spitalul Municipal din Oradea este lider de proiect, iar Spitalul Judetean Central Bekes, din Ungaria, este partener in acest proiect.

Etichete: spitalul municipal oradea, telemedicina, chirurgie laparoscopica, chirurugie spital oradea

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.