Sinuciderea – o cauza majora de deces prematur

Rata suicidului a crescut in ultimii 50 de ani cu 60% in majoritatea tarilor la nivel global, conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.  Data de 10 septembrie marcheaza, in acest sens, Ziua Mondiala a Prevenirii Suicidului.

3000 de oameni se sinucid in fiecare zi

Suicidul este o problema la nivel global avand in vedere cresterea ratei sinuciderii la nivel global.

Preventia comportamentului suicidar, furnizarea de tratamente adecvate si monitorizarea persoanelor care au incercat sa se sinucida este sustinuta financiar prin actiuni ale Asociatiei Internationale pentru Prevenirea Suicidului si Organizarea Mondiala a Sanatatii (OMS).

Preventia actelor de suicid ar putea fi posibila cu ajutorul persoanelor specializate in domeniu si prin strategii nationale de prevenire.

Familia are un rol esential in prevenirea sinuciderii

Medicii considera ca implicarea familiei in activitatile persoanelor cu un risc crescut de a se sinucide este deosebit de importanta.

Relatiile interpersonale, implicarea in activitatile sociale sunt foarte importante pentru impiedicarea persoanelor apropiate sa se sinucida.

Un million de oameni se sinucid in fiecare an

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca la nivel mondial se sinucid un million de oameni.

Aceeasi organizatie estimeaza ca pana in 2020 numarul persoanelor care se sinucid va creste la 1 milion si jumatate.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.