Sindromul Burnout: epuizare fizica, psihica si emotionala

sindromul-burnout-epuizareSurmenaj fizic, epuizare emotionala si mintala, sunt simptome care pot duce la Sindromul Burnout.
Din ce in ce mai multe persoane ajung la o stare  epuizare fizica si psihica, ceea ce acum specialistii numesc Sindromul Burnout.

„Multi dintre noi nu ne dam seama cand suntem in situatii stresante sau in situatii de burnout pentru ca nu suntem atenti la noi, suntem atenti la alte lucruri, ne impunem, ne instrainam de noi, ne indepartam si nu acordam suficienta atentie atat nevoilor noastre fiziologice, cat si psihologice si, din acest motiv, organismul nostru tine, dar este cu valabilitate redusa, daca nu ai grija de el”, a declarat psihoterapeutul Jeni Chiriac.

” Sindromul Burnout apare la diferite categorii de specialisti pe masura ce se confrunta cu situatii stresante. Daca nu reusesc sa ma incarc din alta parte sau sa folosesc surse de a ma relaxa in mod eficient, cu timpul ajung sa nu mai fac cu eficienta si placere ceea ce la inceput puteam sa fac in mod eficient”, spune Adrian Socol, psihoterapeut, conform Digi 24.

Specialistii recomandata ca atunci cand constatam cumulat simptome si dificultati de concentrare, de a adormi, dificultati legate de stilul alimentar, probleme de relationare, este indicat sa consultam un specialist.

Fie ca este medicul de  medicul de familie ori un  psiholog, important este sa cerem ajutor.

„Sunt persoane care ajung inclusiv in crize existentiale pornind de la acest sentiment de surmenaj, de instrainare de sine, cand nu se mai regasesc si se lovesc de o stare intensa de nemultumire legata de propria viata, legata de cei din jur, de ceea ce fac, simt o instrainare puternica si multi dintre ei, in loc sa stea un pic sa analizeze, cred ca este nevoie de o schimbare si uneori dramatic”, este de parere Jeni Chiriac, tot conform Digi24.

Este arhicunoscut cazul tinerei din Bucuresti care in anul 2007 a fost gasita moarta cu dosarele de la birou in brate. 

S-a constatat ca muncea mult, nu manca suficient si corespunzator si nici nu se odihnea. Medicii legisti au stabilit ca tanara a murit din cauza slabirii accentuate a intregului organism.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.