Sibiu: Spitale mobile, elicoptere SMURD si avion medical la Summitul UE

Pe durata Summitului Uniunii din data de 9 mai, in municipiul Sibiu, in municipiul Sibiu vor fi amplasate corturi medicale pentru urgente prespitalicesti si vor fi aduse elicoptere SMURD si un avion medical.

„Pentru Summit lucrurile sunt pregatite. Am avut nenumarate discutii cu reprezentantii Ministerului de Interne si Ministerului de Externe. Pe langa UPU al nostru vor fi inca trei spitale mobile, amenajate in corturi si speram ca in felul acesta sa putem face fata. Va fi adus personal din judetele limitrofe, ambulante, deci eu zic ca totul va fi pregatit si daca ar fi sa se intample ceva aici, sa speram ca putem face fata si oricum sunt spitale de rezerva Muresul, Clujul si Bucurestiul, plus un avion pentru Germania pregatit pe aeroport. Deci, cam acestea sunt pe scurt pregatirile pentru Summit”, a precizat Cornel Benchea, directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, citat de Agerpres.

Sibiul va fi, in data de 9 mai, capitala politica a Uniunii Europene. Aici se asteapta vizita a 27 de sefi de stat si de guvern, 36 de delegatii oficiale, 400 de invitati de rang inalt, peste 900 de jurnalisti si 100 de traducatori.

Etichete: summitul UE Sibiu, spitale mobile, smurd

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.