Sibiu: Spirometrii gratuite de Ziua Mondiala de Lupta Impotriva BPOC


In perioada 14-16 noiembrie, locuitorii din Sibiu isi pot testa gratuit sanatatea plamanilor. Potrivit unui comunicat de presa, medicii vor face spirometrii la mall si la Spitalul de Pneumoftiziologie din oras.

„Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu organizeaza Zilele Sanatatii Plamanilor, in perioada 14 – 16 noiembrie. Astfel, sibienii vor avea posibilitatea sa isi masoare in mod gratuit gradul de sanatate a plamanilor, prin intermediul spirometriei. Spirometria este un test simplu, nedureros, care se face cu ajutorul unui aparat numit spirometru. Persoana supusa examinarii trebuie sa sufle intr-un dispozitiv ce masoara cantitatea de aer inspirata sau expirata voluntar, rezultatele fiind interpretate pe loc”, scrie in comunicatul trimis de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Spirometriile gratuite se vor face miercuri, 14 noiembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Bronhopneumopatiei Cronice Obstructive (BPOC), in Shopping City Sibiu – zona Decathlon, intre orele 11,00 – 14,00, in prezenta medicilor Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. Persoanele care vor fi susceptibile de afectiuni ale plamanilor vor fi indrumate catre investigatii suplimentare. De asemenea, joi, 15 noiembrie, cu ocazia Zilei Nationale fara Tutun si vineri, 16 noiembrie, cei care doresc sa isi testeze sanatatea plamanilor, vor putea face gratuit spirometrii la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, in cabinetul de Explorari Functionale, la Camera 7, intre orele 12,00 – 14,00.

„Bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC) este o afectiune cronica progresiva, o boala a plamanilor care apare in special la persoanele care fumeaza si se caracterizeaza prin infundarea cailor aeriene, care nu este complet reversibila. Pacientii cu BPOC pot prezenta tuse sau expectoratie, wheezing (respiratie ?sieratoare), senzatii de apasare in piept, dar, cel mai adesea, primul semn al bolii este dispneea (lipsa de aer). In Romania se afla aproximativ 1 milion de bolnavi diagnosticati cu BPOC, conform Societatii Romane de Pneumologie. In Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, 1 din 4 bolnavi internati prezinta exacerbari ale BPOC, cu insuficienta respiratorie. De asemenea, aproximativ 30 % dintre pacientii consultati in ambulatoriul de specialitate al spitalului sufera de aceasta boala”, mai scrie in comunicatul citat.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.