Si in mediul rural este nevoie de cabinete medicale stomatologice

In 39 din cele 93 de comune din judetul Iasi nu exista niciun cabinet medical stomatologic, drept pentru care decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina ‘Gr.T. Popa’ din Iasi spune ca este nevoie de armonizarea repartitiei cabinetelor medicale stomatologice din mediul rural cu cele din mediul urban.

Ea a subliniat importanta implicarii autoritatilor locale si judetene pentru a asigura cadrul necesar pentru ca medicii dentisti sa vina in mediul rural.

„Zona rurala nu este acoperita. Doar cateva comune din judet sunt dotate cu cabinete stomatologice. Ne propunem ca impreuna cu reprezentantii Consiliului Judetean sa infiintam noi dispensare pentru 10 comune, unde sa functioneze cabinete stomatologice. Desigur, niciodata nu este suficienta dotarea si infiintarea de cabinete”, a declarat prof. univ. dr Norina Consuela Forna, citata de Agerpres.

De altfel, reprezentantii Consiliului Judetean Iasi afirma ca vor sprijini in infiintarea si dotarea cabinetelor stomatologice.

„Avem in curs de reamenajare aproximativ 39 de cabinete medicale, din care 10 vor fi dispensare noi, patru dispensare care trebuie renovate, pentru toate aceasta fiind alocata o investitie in valoare de 10 milioane de euro. Foarte multe dintre aceste lucrari urmeaza a fi finalizate in cursul acestui an”, a declarat declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, conform sursei citate.

Etichete: cabinete medicale stomatologice, cabinete stomatologice rural, cabinete stomatologice urban

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.