Serviciul de Imagistica prin Rezonanta Magnetica la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti


La Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti a fost inaugurat Serviciul de Imagistica prin Rezonanta Magnetica, eveniment petrecut, vineri, in prezenta fostului ministrul al Sanatatii, senatorul Florian Bodog.

Investitia a constat in dotarea unitatii sanitare cu un echipament performant imagistica prin rezonanta magnetica (RMN), un sistem informatic PACS (tehnologie medicala de imagistica utilizata pentru stocarea, recuperarea, prezentarea si partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN), precum si in amenajarea spatiului necesar bunei functionari a acestei aparaturi, se precizeaza intr-un comunicat al Consiliului Judetean (CJ) Arges.

„In mandatul meu de ministru am fost in Arges si atunci am promis ca aici se va instala un computer tomograf la spitalul regional de copii (Spitalul de Pediatrie Pitesti – n.r.), care este deja pus in functiune (…), precum si un RMN la Spitalul Judetean de Urgenta, al saselea din cele 14 deja livrate in tara si care deja functioneaza. (…) Stradaniile autoritatilor locale sunt de felicitat, pentru ca echipamentul are o greutate foarte mare, au fost necesare consolidari care au fost facute in termen”, a declarat Florian Bodog, citat de Agerpres.

Potrivit sursei mentionate, presedintele CJ Arges, Dan Manu, a afirmat, la randul sau, ca investitia va permite cresterea calitatii serviciilor oferite pacientilor.

Echipamentul RMN a fost achizitionat prin Ministerul Sanatatii, in cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Imbunatatirea Calitatii si Eficientei Sistemului Sanitar, finantat prin Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD).

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Andrei Ion spune:

    Cand va fi functional serviciul RMN ?[Mi s-a spus astazi,ca nu este functional inca,desi inaugurarea s-a facut inca de la sfarsitul luni iunie a.c.].

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.