Servicii medicale si tratamente personalizate pentru pacientii cu boli oncologice

Pacientii cu afectiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale si tratamente personalizate.

Proiectul de Contract – cadru pentru urmatorii patru ani prevede o serie de masuri menite sa faciliteze accesul pacientilor la servicii medicale. Printre aceste masuri se numara si realizarea unui pachet de servicii integrate pentru pacientii cu afectiuni oncologice care sa asigure, pe langa tratamente, si un acces mai bun la serviciile de monitorizare necesare, transmite CNAS intr-un comunicat de presa.

De asemenea, in conditiile in care incidenta afectiunilor oncologice este in crestere, sistemul de sanatate din Romania va pune accent pe depistarea si tratarea bolilor grave, care au costuri mari de ingrijire.
In acest sens, conducerea CNAS ia in calcul introducerea testarii genetice pentru stabilirea schemelor terapeutice personalizate, care cresc rata de raspuns a pacientilor la tratamente.

„Am primit propuneri din partea industriei farmaceutice, care doreste sa vina in sprijinul pacientilor prin sustinerea costurilor testarilor necesare pentru stabilirea tratamentului personalizat. Este o idee foarte buna si cautam solutii pentru a fi pusa in practica. Este o abordare pe care as dori sa o aplicam in cazul tuturor afectiunilor oncologice, pentru a asigura tratamente tintite tuturor pacientilor din Programul National de Oncologie. Usa mea este deschisa pentru a stabili impreuna cu detinatorii de autorizatii de punere pe piata a medicamentelor modalitatea in care putem asigura impreuna cele mai bune tratamente pentru pacienti”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, potrivit comunicatului citat.

Etichete: pacienti oncologici, servicii medicale oncologie, tratament oncologie, programul national de oncologie, tratamente tintite oncologie, cnas

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.