Servicii medicale incluse in pachet minimal pentru persoanele care nu fac dovada de asigurat

5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniPachetul minimal de servicii medicale se acorda persoanelor care nu fac dovada calitatii de asigurat si cuprinde servicii de ingrijire a sanatatii, medicamente si material sanitare numai in cazuri de urgenta medico-chirurgicale si al bolilor cu potential endemoepidemic. La acestea se adauga monitorizarea evolutiei sarcinii si a lauzei, servicii de planificare familiala si servicii de preventie. Pachetul minimal de servicii medicale si pachetul de baza pentru persoanele care platesc contributia la sanatate a fost aprobat prin Hotararea de Guvern nr.400/2014, publicata in Monitorul Oficial din 19 mai 2014.

Persoanele neasigurate suporta integral costurile investigatiilor paraclinice

Pacientii neasigurati in sistemul public de sanatate vor beneficia de internare in cazul unei nasteri, in cazul unei interventii chirurgicale si in cazul unei boli cu potential endemoepidemic pana la rezolvarea complete a cazului.

Persoanele neasigurate vor suporta integral costurile pentru investigatii paraclinice recomandate si tratamentul prescris de medicii de familie, medicii de specialitate, precum si costurile unei activitati de suport.

Actul medical constatator de deces va fi eliberat gratuity, cu exceptia cazurilor care necesita expertiza medico-legala.

Servicii medicale acordate femeilor insarcinate

Chiar daca nu figureaza ca asigurate, femeile insarcinate vor fi luate in evidenta inca din primul trimestru. Acestea vor beneficia lunar de supraveghere, din luna a 3-a pana in luna a 7-a, si de doua ori pe luna din luna a 7-a pana in luna a 9-a.

Va fi inclusa in pachetul minimal de servicii urmarirea lehuzei la externarea din maternitate la domiciliu, urmarirea lehuzei la 4 saptamani de la nastere.

Servicii medicale dentare incluse in pachetul minimal

Persoanele neasigurate beneficiaza de mai putine servicii dentare decat persoanele asigurate, si anume:

  • Pansament calmant/drenaj de canal
  • tratamentul paradontitelor apicale cu anestezie prin infiltratie
  • tratamentul afectiunilor padadontiului cu anestezie prin infiltratie
  • chiuretaj alveolar si tratamentul hemoragiei
  • extragerea dintilor de minte la copii
  • reducerea luxatiei articulatiei temporo-mandibulare
  • reparatia protezei pentru un an reparatia aparatului ortodontic.

Reaparatia aparatului ortodontic se acorda numai de medicii specialisti in ortodontie si ortopedie dento-faciala.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.