Servicii gratuite la CFR calatori pentru persoanele cu dizabilitati

pacient-boala-ParkinsonPersoanele cu dizabilitati pot solicita anumite servicii pe care CFR calatori le ofera gratuit pentru anumite statii si tipuri de trenuri. Astfel persoanele cu mobilitate redusa pot solicita asistenta in statiile de plecare, de destinatie sau in cele de schimbare a trenurilor.

Ce persoane beneficiaza de serviciile gratuite

CFR calatori precizeaza ca serviciile gratuite sunt oferite persoanelor cu mobilitate redusa, precum: persoane cu dizabilitate motorie in scaun cu rotile, persoane fara vedere, cu dizabilitate motorie, cu deficiente de auz, de vedere sau cu handicap mental.

Aceste persoane pot solicita serviciile gratuite precizate de CFR calatori pentru persoanele cu dizabilitati: asistenta gratuita in statii, insotirea in incinta statiilor pana la imbarcare a persoanelor nevazatoare, a celor cu handicap mental sau cu deficiente de vedere sau auz; imbarcarea si debarcarea persoanelor in scaun cu rotile, cu sau fara insotitor.

De asemenea, persoanele cu dizabilitati pot solicita rezervarea locurilor speciale in trenurile in care exista locuri dedicate pentru transportul persoanelor cu dizabilitate motorie in scaun cu rotile.

CFR calatori anunta ca serviciile de asistenta gratuita sunt asigurate la toate trenurile de rang superior, IC si IR, numai intre statiile deschise acestui tip de transport.

Cum puteti obtine aceste servicii gratuite

Solicitarea serviciilor speciale trebuie facuta cu cel putin 48 de ore inainte de data calatoriei.

Aceasta solicitare se face prin completarea unui formular tipizat disponibil in punctele de vanzare ale CFR calatori.

Daca nu doriti sa va deplasati, puteti sa faceti cererea si online prin completarea acestui formular adresat persoanelor cu mobilitate redusa.

Pentru mai multe informatii va puteti adresa biroului de relatii cu publicul CFR calatori sau la telefonul 0731990987 si adresa de email PRMcentral@cfrcalatori.ro.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.