Senatul a aprobat propunerea care interzice fumatul in spatiile publice

tata-fumator-fumat-astmSenatul a aprobat propunerea legislativa semnata de 22 de parlamentari, prin care se interzice total fumatul in spatiile publice.

Acum legea urmeaza sa ajunga in Camera Deputatilor.

Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost votata de senatori cu 86 de voturi „pentru”, 8 abtineri si 30 de voturi impotriva.

Reprezentantii medicilor si pacientilor spun ca este absolut necesara o lege care sa interzica fumatul.

„In anul 2012 am pierdut 10.071 de romani cu cancere bronhopulmonare. Peste 90% din aceste cancere sunt generate de consumul de tutun”, spune Cezar Irimia, presedintele Asociatiei bolnavilor de cancer.

„Daca veti introduce legea vom avea 16% reduceri la toate spitalizarile pentru boli cardiace, boli respiratorii”, adauga Florin Mihalţan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Legea care se afla acum in dezbatere interzice fumatul in toate institutiile,precum hoteluri, baruri, mijloacele de transport in comun sau taxiuri, sau in locurile de joaca pentru copii, din parcuri.

„Fumatul este pana la urma o stare a unor oameni in care ei incearca sa isi gaseasca fericirea. Tot acelasi lucru se intampla in cazul alcoolicilor, in cazul dependentilor de alte lucruri”, afirma Sonia Draghici, deputat PSD, citat de ziarulunirea.ro

„Medicul daca este sef de sectie si fumeaza, ma intreb cine il opreste. Trebuie sa ne gandim daca vrem sa punem aceasta lege in aplicare”, spune si Grigore Craciunescu, deputat PNL, conform money.ro.

Senatorii au aprobat proiectul, iar acum deputatii vor da votul decisiv.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.