Semne de agravare a epidemiei, in Germania, dupa relaxarea restrictiilor

Imediat dupa inceputul ridicarii restrictiilor, in Germania au aparut indicii de agravare a epidemiei de COVID-19, informeaza AFP.

Rata de infectare sau de reproducere a coronavirusului, urmarita atent de autoritati, a atins din nou pragul de 1,0, arata date oficiale publicate de Institutul Robert Koch, potrivit Agerpres.

Daca tendinta se confirma, eforturile autoritatilor de revenire treptata la normal ar putea fi ingreunate, in timp ce populatia este tot mai nerabdatoare, mai apreciaza AFP.

Cabinetul federal de la Berlin si guvernele landurilor, carora le revin deciziile finale in materie de sanatate, urmeaza sa discute urmatoarele etape de ridicare a restrictiilor si sa ia o noua decizie la inceputul lunii mai.

In Germania era inregistate, marti, 156.337 de cazuri si 5913 decese dupa contaminarea cu coronavirus. Relaxarea restrictiilor a inceput in data de 20 aprilie, inclusiv prin redeschiderea scolilor, a liceelor si a unor magazine.

Etichete: relaxare restrictii, agravare epidemie, covid-19 germania

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.