Semne ca ai testosteronul scazut

Testosteronul este un hormon produs de corpul uman. Este produs in principal la barbati de catre testicule. Testosteronul afecteaza aspectul barbatului si dezvoltarea sexuala. Stimuleaza productia de sperma, precum si unitatea sexuala a barbatului. De asemenea, ajuta la construirea masei musculare si osoase.

Productia de testosteron scade de obicei odata cu varsta. Potrivit Asociatiei Urologice Americane, aproximativ 2 din 10 barbati cu varsta peste 60 de ani au testosteron scazut.

Un test de sange numit test seric de testosteron este utilizat pentru a determina nivelul dumneavoastra de testosteron circulant. Testosteronul scazut este diagnosticat cand nivelurile scad sub 300 nanograme pe decilitru (ng / dl). Un interval normal este de obicei 300-1000 ng / dl.

Barbatii pot experimenta o serie de simptome daca testosteronul scade mai mult decat ar trebui.

Iata principalele simptome ale testosteronului mic

  • Testosteronul are un joc esential in libidoul sexual la barbati. Astfel, in cazul in care acesta este scazut, barbatul se poate confrunta cu un declin al libidoului, practic dorinta de a face sex dispare treptat.
  • Dificultati ale erectiei. In timp ce testosteronul stimuleaza conducerea sexuala a barbatului, aceasta ajuta si la realizarea si mentinerea unei erectii. Testosteronul singur nu provoaca o erectie, dar stimuleaza receptorii din creier sa produca oxid nitric. Dar testosteronul este doar unul dintre multele factori care ajuta la erectiile adecvate. Medicii spun ca anumite probleme de sanatate joaca un rol important in prezenta sau absenta dificultatilor de erectie. Acestea sunt: diabetul zaharat, tensiune crescuta, fumatul, depresia, consumul exagerat de alcool, stresul, anxietatea.
  • Caderea parului. Testosteronul joaca un rol in mai multe functii ale corpului, inclusiv in productia de par.
  • Prezenta starii de oboseala.
  • Schimbari de dispozitie. Deoarece testosteronul influenteaza multe procese fizice in organism, acesta poate, de asemenea, sa influenteze starea de spirit si capacitatea mentala.

Sursa: www.healthline.com

Etichete: testosteron, hormon sexual masculin, hormoni masculi

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.