Sectii pline la Spitalul Judetean Arad din cauza afectiunilor respiratorii / Principala sectie pediatrica, peste capacitate

Principala sectie pediatrica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad, cea in care sunt internati copiii de pana la trei ani, este ocupata peste capacitate din cauza numarului mare de cazuri de afectiuni respiratorii.

Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii medicale, la Sectia Clinica Pediatrie I exista o capacitate de 33 de paturi, insa, miercuri, erau internati 39 de copii, aproape toti cu afectiuni respiratorii. Data fiind situatia, personalul medical a pus la dispozitie si paturile existente pentru parinti, in numar de 5.

„Am inregistrat un val de infectii respiratorii la copii, ceea ce a condus la o supraaglomerare pe sectie. In momentul de fata, capacitatea sectiei a fost depasita de numarul pacientilor internati”, a declarat sursa citata de Agerpres.

De asemenea, la Sectia Boli Infectioase Adulti, aproape toate paturile sunt ocupate, respectiv 30 din 35, in conditiile in care jumatate dintre pacientii internati au afectiuni respiratorii.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arad au precizat ca pacientii cu viroze si pneumonii inregistrati in ultima saptamana sunt cu peste 50% mai multi decat in perioada similara a anului 2018.

*Raceala si gripa au multe simptome asemanatoare desi sunt afectiuni complet diferite. De cele mai multe ori, tusea, stranutul sau durerile de gat nu pot arata daca este vorba despre o raceala banala sau o gripa.

Vezi diferentele dintre raceala si gripa, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.