Sectia de Pediatrie IV – boli digestive de la INSMC’ Alessandrescu-Rusescu’ Bucuresti a fost redeschisa

Sectia de Pediatrie IV – boli digestive din cadrul Institutului National de Sanatate a Mamei si Copilului ‘Alessandrescu-Rusescu’ Bucuresti a fost redeschisa.

‘Asociatia Zi de Bine inaugureaza Sectia de Pediatrie IV – boli digestive din cadrul Institutului National de Sanatate a Mamei si Copilului Alessandrescu-Rusescu din Bucuresti. Proiectul propriu al asociatiei, Curatenie&Culoare, a fost demarat la sfarsitul anului 2020 si a constat in reamenajarea sectiei de Pediatrie IV si dotarea cu aparatura necesara. Bugetul pentru acest proiect s-a ridicat la 190.000 euro’, se precizeaza intr-un comunicat de presa dat publicitatii luni.

Potrivit susrei citate, au fost renovate cabinetele medicale, saloanele, baile si spatiile comune, a fost refacuta instalatia de oxigen, au fost instalate alarme de incendiu si senzori de fum, iar incaperile au fost dotate cu mobilier si electrocasnice.

Dupa cinci luni de renovari, sectia de Pediatrie IV de la INSMC este pregatita si complet utilata.

Sectia de Pediatrie IV este formata din sase saloane cu cate trei paturi dedicate mamelor, plus trei paturi pentru copii, patru rezerve, un cabinet dedicat sefului de sectie, doua cabinete pentru asistente, o magazie si doua holuri. Suprafata totala a spatiului renovat este de 531 mp.

De asemenea, Asociatia Zi de Bine mai anunta ca urmeaza sa se achizitioneze aparatura in valoare de peste 30.000 euro si pentru Sectia de Boli digestive si oftalmologie.

Anual, peste 50.000 de copii ajung la INSMC, iar dintre acestia cateva mii au patologii digestive de cauza infectioasa sau afectiuni hepatice.

Etichete: Sectia de Pediatrie – boli digestive, INSMC Bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.