Secretar de stat in MS: Studiile pe care se bazeaza utilizarea ivermectinei sunt inconsistente

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andreea Moldovan spune ca ivermectina nu este, in prezent, un medicament care sa dovedeasca eficienta in tratamentul infectiei COVID.

Studiile pe care se bazeaza utilizarea ivermectinei sunt deocamdata ‘inconsistente’ din punct de vedere stiintific.

“Practic, ivermectina este un medicament antiparazitar folosit atat in uz uman, cat mai ales in uz veterinar. Ca utilizare umana se recomanda mai ales sub forma unor creme, in tratamentul acneei rozacee, de exemplu, astfel incat nu este un medicament actualmente care sa dovedeasca eficienta in tratamentul infectiei COVID. Studiile pe care se bazeaza utilizarea ivermectinei sunt deocamdata inconsistente, pot sa spun, din punct de vedere stiintific. Si consideram ca este un risc de a folosi astfel de medicamente care inca nu au fost testate si considerate sigure si eficiente in tratamentul COVID’, a explicat secretarul de stat, confrom Agerpres.

De altfel, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a cerut Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale o opinie cu privire la folosirea ivermectinei in tratamentul anti-Covid.

Etichete: ivermectina, tratament anti-covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.