Se solicita implicarea primariilor in ceea ce priveste izolarea la domiciliu

Prim-ministrul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, sa pregateasca o reglementare in baza careia primariile sa fie obligate sa se implice in impunerea reglementarilor privitoare la izolarea la domiciliu.

“I-am cerut ministrului de Interne sa pregateasca o reglementare, fie sub forma de ordonanta militara, fie sub forma de hotarare de guvern, care sa prevada rolul clar – pe langa rolul Politiei nationale, Jandarmeriei, rolul Politiei locale, care trece in subordinea Politiei nationale – sa reglementeze clar obligatia de implicare a primariilor din fiecare localitate in impunerea reglementarilor privitoare la izolarea la domiciliu. De modul in care reusim sa convingem romanii care se afla in izolare la domiciliu sa respecte regulile de izolare la domiciliu si sa nu transmita, in eventualitatea in care sunt purtatori ai virusului, sa nu transmita acest virus in comunitate, va depinde tinerea sub control a numarului de persoane care sunt contaminate, reducerea la maxim a acestui numar de persoane. Va trebui sa prevedem atributii clare”, a spus Ludovic Orban la inceputul sedintei de Guvern, potrivit Agerpres.

Pana acum, prin structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne, s-au intocmit zeci de dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal, persoanelor care nu ai respectat carantina sau izolarea la domiciliu.

Etichete: carantina coronavirus, izolare la domiciul coronavirus, covid-19, dosare penale covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.