Se modifica durata carantinei si a izolarii pentru persoanele cu Covid-19

Durata carantinei si a izolarii pentru persoanele bolnave de Covid-19 va fi redusa, in Romania, la 10 zile, a anuntat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

“Vom rezolva in aceste zile durata carantinei si a izolarii. Va fi si in Romania doar de 10 zile, la fel cum este in marea majoritate a tarilor din Uniunea Europeana”, a afirmat Alexandru Rafila intr-o conferinta de presa.

In context, Adriana Pistol, seful Centrului National pentru Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile, a explicat ca celelalte state ale UE isi pot permite reducerea perioadei carantinei si mai mult de 10 zile pentru ca au un grad mare de vaccinare a populatiei.

Astfel, medicul a facut din nou un indemn la vaccinare, in contextul valului cinci al pandemiei generat de tulpina Omicron.

“Daca v-ati vaccinat cu schema initiala, faceti-va si boosterul, pentru ca este important in aceasta conjunctura a tulpinii Omicron si nu pentru calatorii sau pentru a intra la mall. Iar cei care nu sunteti, vaccinati-va, din nou in conjunctura tulpinii Omicron, nu neaparat pentru a intra la mall. Vaccinarea este o masura de prevenire a unei forme severe de imbolnavire care apare mult mai frecvent la persoanele varstnice sau cu boli cronice, dar apare si la tineri. Multi dintre noi poate avem o boala cronica si nici macar nu cunoastem acest lucru. Vaccinati-va ca sa nu faceti forme severe”, a declarat medicul Adriana Pistol.

Etichete: carantina si izolare, durata carantina covid-19, durata izolare sars-cov-2

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.