Se majoreaza limita de varsta in cazul copiilor ai caror parinti solicita concediu medical

Limita de varsta pentru copiii ai caror parinti beneficiaza de dreptul de concediu medical va fi marita de la 7 la 16 ani, potrivit ministrului Florian Bodog.

„Continuam procesul de debirocratizare a actului medical. Acesta va fi debirocratizat si prin noul contract cadru de acordare a asistentei medicale. In ordonanta de urgenta pe care o avem astazi am reglementat majorarea limitei de varsta de la 7 la 16 ani pentru copiii ai caror parinti beneficiaza de dreptul de concediu medical si de indemnizatia de ingrijire a copilului bolnav. De asemenea, am clarificat lista afectiunilor grave pentru care se acorda acest concediu medical si am clarificat modalitatea de transmitere a documentelor pentru parintii care insotesc copiii la tratament in spitale din Uniunea Europeana sau din strainatate”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Anuntul a fost facut la inceputul sedintei de Guvern de joi, cand premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sanatatii sa accelereze demersurile de debirocratizare.

„In sfarsit, o veste buna de la Ministerul Sanatatii, care a reusit ca, in cinci luni jumate de cand am vorbit prima data, sa rezolve treaba – concediile si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate (…) Inteleg ca se continua demersurile de debirocratizare (…), dar nu vreti sa accelerati un pic?”, i-a spus Tudose lui Bodog conform sursei mentionate.

Pe 27 iulie, premierul Tudose i-a solicitat ministrului Bodog sa pregateasca „un proiect inchegat” pentru reducerea birocratiei in domeniul sanatatii.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.