Se cauta asistenti maternali la Sibiu

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sibiu recruteaza asistenti maternali profesionist.

Intrebata de cati asistenti maternali profesionisti este nevoie in judetul Sibiu, purtatorul de cuvant al institutiei, Beatrice Andreea Muntean, a precizat ca nu exista un numar anume, fiind nevoie in permanenta de aceste persoane care sa aiba grija de copiii abandonati. In prezent, sunt angajati 151 de asistenti maternali profesionisti care au in plasament 281 de copii in judetul Sibiu, scrie Agerpres.

„Asistentul maternal profesionist (AMP) este persoana fizica, atestata, care asigura prin activitatea pe care o desfasoara la domiciliul sau cresterea, ingrijirea si educarea, necesare dezvoltarii armonioase a copiilor primiti in plasament. Persoanele interesate sunt asteptate sa se prezinte la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu (str. Mitropoliei nr.2, Sibiu) la Serviciul Management de Caz pentru Asistenta Maternala (0269/232066 int. 43) pentru a primi toate informatiile necesare si a fi consiliate de specialistii serviciului”, scrie intr-un comunicat de presa conform sursei mentionate.

Un asistent maternal primeste salariu minim pe economie, 1.450 de lei pe luna, la care se adauga si alte facilitati financiare.

„Facilitatile financiare acordate pentru cresterea si ingrijirea copilului in asistenta maternala sunt: salariul asistentului maternal (minim pe economie – 1450 lei/luna); spor de 15% pentru al II- lea copil dat in plasament; spor de 25% pentru plasamentul unui copil cu dizabilitati; alocatia lunara de plasament in cuantum de 600 lei/copil, iar daca copilul este incadrat in grad de handicap, beneficiaza de alocatie lunara de plasament majorata cu 50%, respectiv 900 lei; alocatia de stat pentru copil: – pentru copilul cu varsta pana la 2 ani sau pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap – 200 lei/luna; pentru copilul peste 2 ani – 84 lei/luna; pentru copilul peste 3 ani incadrat in grad de handicap – 168 lei/luna”, potrivit DGASPC Sibiu.

Pentru a deveni asistent maternal profesionist, o persoana trebuie sa fie sanatoasa, sa locuiasca in judetul Sibiu, sa aiba in folosinta o locuinta si sa aiba acces la serviciile medicale si educative, sa aiba minim 10 clase. In plus, „prin comportamentul sau in societate, starea sanatatii si profilul psihologic, sa prezinte garantii pentru indeplinirea corecta a obligatiilor care revin unui parinte, referitoare la cresterea, ingrijirea si educarea copiilor sai; sa manifeste o atitudine non-discriminatorie indiferent de varsta copilului, apartenenta etnica, religie, stare de sanatate; sa fie dispusa si sa aiba capacitatea sa primeasca copil/copii in plasament in regim de urgenta, cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani, avand in vedere situatia de risc.”

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.