Se asteapta rezolvarea problemei legata de citostatice

Ministrul Sanatatii a semnat, luni seara, un ordin care ar urma sa rezolve criza legata de citostatice. In prezent, lipsesc zece citostatice pentru adulti si sapte pentru copii.
Si, in timp ce doctorii si pacientii se plang ca nu au medicamente, doua citostatice, Cosmegen si Dacarbazin, zac in depozitele companiei nationale Unifarm, relateaza Stirile TVR.

Firma le-a cumparat din strainatate acum trei saptamani, insa, directorul spune ca, potrivit legii, trebuie sa le vanda spitalelor la pretul cel mai mic cu care se comercializeaza pastilele in 12 tari. Numai ca ministrul Sanatatii a anuntat ca vrea sa schimbe procedura de stabilire a preturilor pentru medicamentele aduse pe nevoi speciale, asa ca pastilele nu pot ajunge la bolnavi, mai scrie sursa citata.

Dar, in timp ce oficialii se contrazic in declaratii, pacientii sufera. Ministrul a promis insa ca va rezolva problema in cel mai scurt timp.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.