Scumpirea alimentelor favorizeaza obezitatea

Un raport realizat si publicat joi de Banca Mondiala atrage atentia asupra faptului ca preturile crescute ale alimentelor ii determina pe cei cu venituri mici sa consume alimente ieftine, din gama “junk food”, care cresc semnificativ riscul de obezitate.

“Persistenţa preturilor alimentare volatile si ridicate nu are numai consecinte asupra foametei si subnutritiei, dar si asupra obezitatii, ce ar putea creste intr-un context de preturi ridicate, ce ii dettermina pe oameni sa aleaga alimentele mai putin scumpe si cu o valoare calorica ridicata” atentioneaza Banca Mondiala. Acest fenomen este explicat de faptul ca in tarile sarace alimentele “junk” au un pret mult mai scazut.

Acelasi raport trage un semnal de alarma in legatura cu faptul ca in Argentina, Africa de Sud si Australia exista un mare semn de intrebare asupra culturilor agricole, din cauza conditiilor climatice nefavorabile. “In acest context milioane de persoane vor suferi din cauza unei alimentatii nepotrivite, ce poate cauza chiar si morti premature”.

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2020 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!