Scrisoare deschisa catre Ministerul Sanatatii a pacientilor cu afectiuni hepatice

igiena-intimaAsociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO) atrage atentia autoritatilor ca lista de medicamente compensate nu s-a actualizat de sase ani, pacientul roman neavand astfel sansa de a accesa cele mai noi terapii. In scrisoarea deschisa catre Ministerul Sanatatii, reprezentantii pacientilor cu afectiuni hepatice cer drepturi egale pentru toti pacientii in stabilirea listei de medicamente compensate.

APAH-RO: Nu este etic sa se priorizeze accesul la tratament al bolnavilor cu anumite afectiuni

In Scrisoarea deschisa catre Ministerul Sanatatii, reprezentantii pacientilor cu afectiuni hepatice cer sa existe egalitate de sanse pentru toti pacientii din Romania, indiferent de afectiunea de care sufera.

“Tratamentele inovative incluse pe lista de medicamente compensate aflata in acest moment in dezbatere publica sunt evaluate de catre entitati medicale cu reputatie internationala (NICE – the National Institute for Health and Care Excellence) si consideram ca orice propunere de prioritizare discriminatorie sau stopare a acestei liste reprezinta o incalcare a dreptului nostru la sanatate”, precizeaza reprezentantii APAH-RO.

APAH-RO cere ca toti pacientii sa aiba drepturi egale pentru medicamente compensate

APAH cere ca fiecare pacient, indiferent de afectiune, sa aiba aceleasi drepturi atunci cand se actualizeaza lista de medicamente compensate.

In luna februarie, APAH –RO a intervenit si la nivel european pentru drepturile si egalitatile tuturor pacientilor comunitatii Uniunii Europene.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.