Screening gratuit pentru depistarea cancerului la san,la Cluj

Riscul de cancer la san poate fi redus fara efort5.000 de femei vor fi consultate si vor beneficia de mamografii gratuite in cadrul unui program pilot de screening pentru cancerul la san initiat de medicii din Cluj.

Proiectul implementat de medicii de la Spitalul Oncologic din Cluj-Napoca va incepe la data de 1 aprilie.

Valoarea acestuia este de 1,8 milioane de euro, iar bani care provin din fonduri norvegiene.

In Romania desi statisticile privind numarul de cazuri de cancer la san sunt ingrijoratoare.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), doar in 2012, in Romania au fost diagnosticate 9.000 de cazuri noi de cancer la san, iar aproximativ 3.200 de femei au murit din cauza acestei boli.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Drăganu Giglia spune:

    doresc să ştiu cum pot participa şi eu în acest Program pilot de screening pentru cancer de sân. Aştept un răsmuns sau o indicaţie unde mă pot adresa. Cu mulţumiri

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.